duminică, aprilie 07, 2013

Daca nu putem face ce vrem, facem ce putem

Intr-un oras mic. Toata lumea se cunoaste ,te cunoaste. Orice miscare faci este aflata imediat. Distorsionata sau nu, cu inflorituri de toate chipurile. Afli fara sa vrei iar daca vrei poti sa stii si ce mananca  concitadinul tau de la capatul opus al orasului.
Intr-o localitate mica unde sunt mai multi pensionari decat tineri.
Nu iti vine inspiratia aici nici daca stai ore intregi pe langa cladirile deprimante si pe strazile care mai bine ar fi din pamant decat gropile din asfalt  in care nu mai vorbim ca poti sa iti rupi masina....poti sa iti rupi picioarele linistit, treaz fiind. De fapt aici nu iti vine sa scrii despre idei marete si ganduri pozitive. Aici iti vine o inspiratie bacoviana, ganduri de Fukushima sau Cernobil. Nu sunt departe de adevar avand in vedere ca depozitul de deseuri radioactive se afla doar la cativa kilometri de localitate. Centru national....wow!
Singurele "iesiri" din aceasta lume democrata si libera, facand din nou abstractie de drumurile bombardate( nici in cel de-al doilea razboi mondial nu au aratat asa, din surse sigure) sunt zonele adiacente, cele salbatice, turistice. Peisajele parca rupte de lume si mai libere si democrate decat orice oras inchis si trist. Daca vrei intr-adevar libertate te duci in vaile si pe muntii din jurul acestei depr(imari)esiuni. Le recomand din tot sufletul.
Acolo doar bunul simt si respectul pentru natura te ingradesc oarecum.
Daca vrei o evadare, aici e locul ideal.
As evada in fiecare weekend, doar ca vremea nu imi permite. Da....O data fugeam de salbaticie si doream industrializare....acum fugim in salbaticie sa scapam de ele.
Ganduri trecatoare dintr-un oras plictisit. Am vrea sa facem multe, dar putine ne gadila intelectual. Daca aici nu pot face ce vreau, in natura fac ce pot. Si da, pot sa ma destind si sa evadez, chiar daca unii te-ar considera salbatic si solitar. Asa vorbesc cei care sunt multumiti cu ce au, cei lamentabili, cei care nu au descoperit libertatea prin ceea ce avem.
"Libertatea in saracie e mai buna decat sclavia in puf"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu